Автор и снимки Кирил КировПаметникът на Никола Спасов-Адмирала вече е безспорен

...
Автор и снимки Кирил КировПаметникът на Никола Спасов-Адмирала вече е безспорен
Коментари Харесай

Паметникът на Никола Спасов е готов

Автор и фотоси Кирил Киров

Паметникът на Никола Спасов-Адмирала към този момент е неоспорим факт! Беше инсталиран в първия ден на месец септември, на доброволни начала от въодушевени и всеотдайни почитатели. Поради обичайното за България медийно ембарго, журналистическата колегия не си прави труда да следи изявите на моряшката аудитория! По значимо е да знаем, кой се е преструвал на футболист и кои са изгонени от формалната естрада в мача на едноименните тимове.



Положителните вести не продават, не се търсят и не се котират. Паметникът на Адмирала беше финансиран напълно с доброволни пожертвования от многочислените последователи на „ моряците “.



Прекрасното осъществяване е дело на огромния български ваятел – варненецът Веселин Костадинов. Неговата безрезервност, беше изключителна. Огромен почит към този същински създател, който в никакъв случай не заприказва за пари и облаги. Водещо при него е изкуството и устрема към съвършенство. Огромна признателност от всички моряци!



Датата за формалното откриване ще бъде конкретизирана и оповестена. Това е следващ триумф на почитателите на Черно море. Неотдавна те участваха с непринуден труд, при боядисването и освежаването на стадион " Тича ". Преди няколко години беше осъществен и монумент на Иван Моканов-Мокана. Той беше напълно иницииран и финансиран от именития черноморец доктор Огнян Калинов. Неговата поредна книга, касаеща историята на най-старият футболен клуб в България, към този момент е подготвена и се популяризира.



Наскоро бях упрекнат че съм прекомерно възхитен и не критикувам…Какво да направя? Имам привилегията и високата чест да съм последовател на Черно море. При нас водещо е позитивното и положителните вести са всекидневие. Кой каквото търси, това намира!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР